9.B

En side dedikeret til 9.B

Flugtforsøg over Berlinmuren

Posted by Caroline Harring Henriksen on juni - 12 - 2012

Før Berlinmuren blev bygget, var der ikke begrænsninger på transport mellem Øst- og Vestberlin. Da Berlinmuren så blev bygget, kom der begrænsninger  på transporten mellem Øst- og Vestberlin. Nogle folk prøvede at flygte over/under på de underligste måder. F.eks. var der en mand, der havde sat sig til, at lave sin egen mini luftballon. Da han var færdig med at bygge den, fløj han over muren uden at blive set af nogle vagter. En anden mand fra østsiden hoppede fra sit tag, og kravlede over via højspændingsledninger. Han fik ikke stød, fordi han ikke havde jordforbindelse. En mand ved navn Hanno Herschel hjalp 300 mennesker med at komme under Berlinmuren. Hanno, som var på vestsiden, havde gravet en underjordisk tunnel. Familier med små børn kom igennem. En moder, som havde klaustrofobi, kom igennem den lange, mørke og mudrede tunnel. Det var heldigt de ikke blev opdaget, for Stasis hemmelige agenter, kunne muligvis havde luret det. Mange af dem der prøvede at komme over, lykkes det ikke for. Det blev oftest opdaget pga. af al den beskyttelse der var på østsiden. Der var lidt over 5200 var blevet arresteret ca. 1000 der blev dræbt. Omkring 200.000 personer valgte hvert år at flygte til vesten. Det var især faglærte arbejdere, læger, sygeplejersker og ingeniører, der valgte at tage afsted. I maj 1961 flygtede knap 18.000 til vesten, i juni steg tallet til godt 19.000.

Den 15. august 1961 blev Hans Conrad Schumann (1942-1998) et symbol på den kolde krig. Schumann gjorde tjeneste i Bereitschaftspolizei. Efter tre måneders uddannelse i Dresden, blev han forflyttet til Potsdam, hvor han meldte sig til tjeneste i Berlin. Den 15. august stod Schumann vagt på hjørnet af Ruppiner Strasse and Bernauer Strasse. Fra den anden side af pigtrådshegnet opfordrede vest-berlinere ham til at springe over. Pludselig springer Schumann over forhindringen og bliver straks ført bort af vest-berlinsk politi. Schumann flyttede senere til Bayern, hvor slog sig ned og stiftede familie. Efter murens fald tog han til sit fødested i Sachsen, men fik en kold skulder af venner og familie. Schumann led desværre af en depression, og i 1998 begik han selvmord ved hængning. Schumann var den første “desertør”, men ikke den eneste. I løbet af de første 36 timer efter grænselukningen valgte yderligere 9 grænsevagter at forcere hegnet til vesten.

5.976 Responses so far.

 1. It’s really a nice and helpful piece of info. I’m satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 2. I’ve got a couple of kids myself. My wife and I take them to parks all the time. My daughter thinks the plastic stuff is fun but is too little to get very daring. My 8 year old son, however, is hilarious. You know what the problem with “safe” playgrounds is? Kids get bored on them and will use them in ways they weren’t designed for. My son will climb up on top of the little playhouses on the swing sets around here. From what I’ve read elsewhere there are fewer injuries on playgrounds now than there used to be but the injuries that do happen are MUCH more severe. Kids will get bored on them and do stuff for excitement that the stuff was never designed for because that’s the only way they can have fun on them.

 3. indi music siger:

  Yo! Impressive post! I am just a ordinary visitor (far like addict ) of the website unfortunately I had a a doubt. I’m so not really absolutely sure if it is the right place to ask, but you’ve got no spam comments. I receive comments all the time. Would you assist me? Thanks!

  • Vernita siger:

   Actually, when you read most Garcinia Cambogia reviews, you’ll see that nearly all people see no side effects in any respect, as long as they buy a high quality supplement.

   Visit my web blog … garcinia cambogia weight loss [Vernita]

 4. Maybe we should form some sort of cat talking club.

 5. Rowena siger:

  I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still
  exists.

 6. Val siger:

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long as
  I provide credit and sources back to your site? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here.

  Please let me know if this alright with you.
  Regards!

 7. My brother recommended I may like this web site. He used to be totally right.
  This post actually made my day. You can not believe just how
  a lot time I had spent for this information! Thanks!